luni, 27 februarie 2012

POATE FI STERS NUMELE DIN CARTEA VIETII?

           Cel care va birui va fi imbracat in haine albe. Nu-i voi sterge nicidecum numele din Cartea vietii si voi marturisi numele lui inaintea Tatalui Meu si inaintea ingerilor Sai. Apoc.3:5. Multi cititori ai Bibliei, au dat diferite interpretari acestui verset, dind nastere unor adevarate controverse. In multe discutii, cu anumiti frati, am fost uimit cind am aflat de la ei ca unele nume vor fi sterse din cartea  vietii, binenteles avind ca text de plecare Apoc 3:5. Haideti sa analizam acest verset si sa vedem ce a vrut sa spuna Domnul.
               In primul rind Domnul declara ca: Cel care va birui va fi imbracat in haine albe., si asa si este, doar biruitorii vor fi imbracati in haine albe. Avind cunostinta de acest fapt al imbracarii celor biruitori, Domnul continua spunind: Nu-i voi sterge nicidecum numele din Cartea vietii. Aici Domnul nici macar nu pomeneste ca ar fi avind de gind sa stearga numele vreunui credincios din cartea vietii, ci din contra este o afirmatie de incurajare ca numele lor nu vor fi sterse "nicidecum,, din caretea vietii cu alte cuvinte este imposibil. De ce? Simplu. Pentru ca cei care au fost scrisi in Cartea vietii, sunt rascumparati, si sunt scrisi acolo de la intemeierea lumii. Apoc 13:8. Spun, de la intemeierea lumii, bazindu-ma pe ce spune Ap. Pavel in Efeseni 1:4-5: In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui, ne-a rinduit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale. Ce minunat Dumnezeu avem. Totusi sa punem intrebarea direct, si cit mai categoric: De ce nu poate fi sters numele unui credincios din cartea vietii?
               Noi am fost scrisi in Cartea vietii, inainte de intemeiera lumii Efeseni 1:4-5. A spune in absurd ca Dumnezeu sterge numele vreunui credincios din cartea vietii, ar insemna sa nu credem in atributul atotstiintei lui Dumnezeu. Ar insemna sa credem ca Domnul a gresit cu privire la scrierea vreunui nume in cartea vietii si trebuie sa faca stersaturii in cartea vietii. Aceasta ar insemna sa ne imaginam ca minunata Carte a vietii, seamana cu un maculator cu multe stersaturi, care in final trebuie trecute la curat. Un singur lucru trebuie sa stim: Dumnezeu nu a gresit, si nici nu va gresi vreodata. Slavit Sa-i fie numele. Numele trecut in Cartea vietii v-a ramine scris pentru eternitate. Ce bine este ca acolo nu poate sa contribuie omul cu nimic. Nu poate sa-si treaca neamurile sau sa stearga pe cine vrea.
               Versetul din Apoc.3:5 este pentru noi o garantie, si nu o amenintare, o certitudine de nezdruncinat ca o stinca de neclintit in mijlocul marii. Celelalte versete care face referinta la Cartea vietii: Apoc.13:8; 17:8; 20:12,15; 21:27. ne ofera siguranta ca cel care are numele scris in cartea vietii va ramine scris pentru totdeauna. Aceste lucruri trebuiesc mai presus de toate, crezute acceptate in inima noastra asteptind pe Cel care ne-a trecut cu atita dragoste numele in Caretea vietii inainte de intemeierea lumii. Cu regret trebuie sa mentionez ca in Biserica din care fac parte, s-a predicat de la amvon, ca Domnul poate sterge din Cartea Vietii numele credinciosilor care au facut un anumit pacat. Ce trist este ca inca se mai predica Cuvantul Lui Dumnezeu fara o temeinica cunostinta Biblica.
                 

                                                               Cu dragoste I.G.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce prostie !
Doat tot el scrie si tot el nu stie sa fiteasca .Foarte clar se soune in primele randuri de sus .
Celui ce va " birui " nu,i voi sterge numele nicidecum din cartea vietii .
Dar cand esti declarat ca biruitor fratioare ?
pe la inceput ? pe la mijloc ? undeva mai sus , mai jos ?
Nu cumva dupa ce va rabda pina la capat ?
Daca cineva pacatuieste si nu mai rabda pina la capat mai are numele scris in cartea vieti ?
Oare nu cumva afirmatia Domnului spune pe margine ca exista si posibilitatea ca vre,un nume in unele circumstante poate sa tie sters ??
Fals , fals , istorisiri inchipuite !

Anonim spunea...

Da cine va Räbda pinä la sfirsit va fi Mintuit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...