sâmbătă, 30 iunie 2012

ULTIMELE TREI DORINTE ALE LUI ALEXANDRU CEL MARE

*Ultimele trei dorinţe ale lui Alexandru cel Mare**
>
> Inainte de a muri, Alexandru cel Mare si- a chemat
> generalii şi si-a spus ultimele trei dorinte.
>
> 1] Sicriul sa fie dus pe umerii celor mai buni medici
> ai vremii.
>
> 2] Comorile dobândite [argint, aur, pietre preţioase], sa
> fie risipite pe tot drumul pana la mormânt.
>
> 3] Mâinile sale să atarne in afara sicriului, sa poata fi
> vazute de toti.
> Unul dintre generalii sai, surprins de aceste dorinţele
> neobişnuite l-a întrebat pe Alexandru care sunt motivele acestor dorinte.
>
> Alexandru a explicat:
>
> 1] Vreau ca medicii cei mai eminenţi ai vremii sa-mi
> duca sicriul ca in felul acesta sa arate tuturor cat de neputinciosi sunt
> in fata mortii.
>
> 2] Vreau ca pamantul să fie acoperit de comorile mele
> pentru ca toată lumea sa poata vedea că toate comorile ce le castigam aici
> pe pamant, aici raman.
>
> 3] Vreau ca mâinile mele să atarne în aer goale, pentru a
> permite oamenilor să vadă că vom pleca cu mâinile goale, asa cum am venit,
> atunci cand se termina tezaurul cel mai de pret -Timpul.
>
>
> Timpul este viata noastra.
> Cel mai bun cadou pe care il poti da cuiva este timpul tău!
> Şi tu, prietene, daca ai intuitie, vei intelege cine,cand
> si de ce ai primit TEZAURUL CEL MARE.*****

>

                                                                                                       Articol de Sanda Zeic

9 comentarii:

Doar o voce spunea...

Aceasta "povestioara" e una din preferatele crestinilor ... insa foarte departe de adevarul istoric. Nu exista argumentele necesare pentru sustinerea unei astfel de "povestioare". Daca exista as fi interesat de ele.
Pentru un site care isi propune sa argumenteze cuvintele, argumentele sunt cam slabute, mai ales la articole preluate din alte surse.
Sper sa nu va suparati.
E doar o opinie a unei voci care cauta argumente in cuvintele pe care le citeste.

IGotcu spunea...

Am dat drumul comentariului dumneavoastra pentru ca nu ma feresc sa recunosc ca postarea cu cele trei dorinte ale lui Alexandru Macedon nu-mi apartine, dar fiindca nu are nici o baza in istorie aceasta postare probabil va fi stearsa.

Daca totusi va plac cuvintele argumentate va rog sa-mi dovediti ca ceea ce am primit de la Sanda Zeic nu este adevarat, si postarea va fi stearsa.

Doar o voce spunea...

Va ofer o singura sursa in care se vorbeste despre moartea acestui mare general si care spune urmatoarele:

"Strabon, Plutarh si Pausanias, precum și alti autori antici, menționează că trupul său neînsuflețit ar fi fost înhumat la Alexandria, într-un mausoleu numit Soma, termen ce inseamna, în greaca veche, „mormant”. Un sarcofag de aur și o construcție grandioasă, menită să-l adăpostească pe eroul zeificat care unise lumile au fost construite cu acest prilej.
Potrivit lui Diodorus Siculus, trupul a fost îmbălsămat și cufundat in miere, pentru a scăpa neatins de căldurile toropitoare ale deșertului si, dupa o călătorie de doi ani, convoiul funerar a sosit în sfârșit în Egipt. În fruntea sa se află fratele nevolnic la minte al lui Alexandru, Filip Arhideus, pe care generalii macedoneni il alesesera succesor la tron. Care era destinația finală a convoiului este greu de spus. Unii susțin ca ar fi fost oaza Siwah, unde oracolul lui Ammon confirmase, cu câțiva ani în urma originea divină a lui Alexandru.
Dar cel mai probabil este vorba de Alexandria egipteana, unde Ptolemeu Lagos susține ca ar fi fost înhumat, poate și pentru a împlini astfel profeția prezicătorului favorit al lui Alexandru, Aristander, ce spusese cândva „țara unde trupul lui va fi înmormantat va deveni cea mai prosperă din lume”.
Trupul neînsuflețit al regelui a fost așezat într-un sarcofag de aur, iar mai apoi într-o casetă mare tot din aur. Ĩn drum spre monumentul funerar, Ptolemeu a deturnat convoiul funerar, ducând sarcofagul cu trupul regelui in Memphis, Egipt. Succesorul acestuia, Ptolemeu al II-lea Filadelful, a mutat sarcofagul in Alexandria, unde va si ramane vreme indelungata. Ptolemeu al IX-lea Latiros, unul dintre succesorii lui Ptolemeu I, topește sarcofagul de aur pentru fabricarea de monezi, asezând trupul regelui într-o casetă de sticlă. În cele din urmă, în anul 200, împaratul Septimius Sever a închis mormantul regelui pentru public.
Cert este că, atunci când procesiunea funerara a ajuns în Siria, o armată trimisa de generalul Perdicas a interceptat-o, căutând să fure trupul lui Alexandru, spre a-l duce la Aigai, in Macedonia. A avut loc o lupta, în urma căreia oastea lui Perdicas a fost înfrântă și convoiul și-a continuat drumul spre apus, ajungând in cele din urma la ținta finală a călătoriei, Alexandria.
Sfântul Sisoe, ca ucenic al Sfântului Antonie cel Mare,s-a oprit lânga mormântul lui Alexandru cel Mare. Privind spre osemintele celui care fusese pana nu demult unul dintre cei mai mari cuceritori și împarați ai lumii, sfântul a început să cugete la zădărnicia vieții omenesti, vârsând lacrimi pentru neajunsurile vieții omenești.
În zilele noastre,mormântul și trupul cuceritorului par a fi pierdute pe veci. Imediat după oficializarea creștinismulu în sec. IV, nu a mai apărut nicio menționare a mormântului."

Pe langa aceasta sursa mai sunt desigur si altele, ajunge doar sa dati o cautare pe google si sa cititi, veti vedea ca nicaieri nu apare aceasta "povestioara". Totul e doar fictiune si propaganda ieftina fara nici o acoperire.
Sper sa nu va suparati.
O seara placuta.

IGotcu spunea...

Acest blog se numeste: Cuvinte Argumentate, si ma bucur ca prietenul meu Misu i-a dat aceasta denumire, pentru ca doresc ca toate mesajele sa fie bazate pe Adevar.
Dupa cum v-am spus mesajul nu-mi apartine, dar ma bucur ca are din din partea dumneavoastra argumentul instoric. Am vrut sa sterg mesajul lui Sanda, dar nu o fac pentru ca adevarul sa straluceasca si mai frumos.

Va multumesc.

Doar o voce spunea...

Mnda ... a alta meteahna ... propagam ceva fara acoperire iar apoi spunem ca prin contra-agrument adevarul straluceste ...
Pot sa va reamintesc faptul ca in Biblie unul dintre cei mai mari apostoli ai crestinilor Pavel spune urmatoarele "Ce vom zice, dar? Sa pacatuim mereu, ca sa se inmulteasca harul? Nicidecum!"
Prin aceasta argumentatie ... si ma bucur ca prietenul dumneavoastra a dat un astfel de titlu sugestiv la site ... insa as vrea sa vad si argumentele reale la ceea ce publicati nu doar preluari fara argumente si fara baza in realitatile socio-istorice sau de alta natura ... (revin) prin aceasta argumentatie biblica ... dumneavoastra nu ar trebui sa propagati lucruri neadevarate si fara suport (argument) care sa le sustina deoarece facand asta va faceti partas la acel neadevar.
Asta e doar parerea mea ... si cateva argumente la aceasta parere ... Alegerea e a dumneavoastra!
Sfatul meu pentru dumneavoastra ... incercati sa scrieti mai mult si sa preluati mai putin ... cei ce va citesc vor sa citeasca ceva original, argumentat si bazat pe adevar.
Sunt bune si anumite informatii preluate din cand in cand, mai ales daca sunt de interes, insa preluarea excesiva transforma ceva frumos in ceva banal ... de duzina.
Va multumesc pentru rabdarea de a citi pana la capat si inca o data sper ca nu veti fi suparat pentru ca am indraznit sa imi exprim punctul de vedere.

IGotcu spunea...

Da, sa fiu sincer am auzit aceasta povestioara si de la amvonul Bisericii pe care o fregventez. Sa fiu sincer a mai fost o persoana care mi-a dat aceste informatii ca ale lui dv. dar cu alta ocazie.

Va multumesc pentru informatie si as dori sa va cunosc. Mai las postarea doua trei zile pentru a fi covins ca ati citit mesajul meu, dupa care voi sterge postarea cu Alexandru.

IGotcu spunea...

DOAR O VOCE SPUNEA: Te-am rugat sa-ti arati identitatea si sa te loghezi daca esti persoana care pretinzi ca deti adevarul despre Alexandru Macedon. De ce te-as crede pe tine din moment ce stai in anonimat. Atata timp cat vrei sa ramai in aceasta stare de om ascuns, de ce as sterge postarea? Ce zici?

Cu bine : Doar o voce.

P.S. De ce as crede doar o vece necunoscuta?

Nicu G. spunea...

Interesant...
Chiar daca nu se poate dovedi ca aceste cuvinte ..cele trei dorinte, apartin ale marelui cuceritor... cel care a promovat aceste idei a spus un mare adevar si cred ca e mult mai important decat, cui ii sunt atribuite cuvintele...Le-am auzit de multe ori ..si adevarul este tare patrunzator ..cum pretuim cea mai de pret comoara ..timpul care pentru viata aceasta este finit...
Multumesc pentru acest blog

Ioan Gotcu spunea...

Multumesc Nicu G. pentru ca ai participat la discutie. Te astept in continuare cu postari, propuneri si de ce nu chiar critici care scot in evidenta ADEVARUL. Domnul sa te binecuvinteze Nicu G.
P.S. Logheaza-te si scrie. Te astept.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...