joi, 8 august 2013

DUHUL SFANT SE CERE PRIN REPETAREA DE CUVINTE?

         
      Staruinta dupa Duhul Sfant este o lucrare foarte raspandita intre penticostali. Aceasta lucrare dupa parerea mea, nu este un lucru de apucat cu toate ca este la indemana oricarui credincios. De-a lungul timpului, s-au inventat tot felul de formule prin care unii credinciosi cer Duhul Sfant promis de Domnul Isus Hristos.
      Lucrarea Duhului Sfant a fost prorcita de Ioel, implinita in Faptele apostolilor, iar de atunci aceasta lucrare merge inainte. Esta o fagaduinta reala de care pot beneficia crestinii care cred lucrarea Duhului Sfant. Acest botez este o realitate incontestabila de care au beneficiat foarte multi credinciosi. Cu timpul s-a strecurat si gresala in care se persista si astazi.
      Duhul Sfant pentru majoritatea penticostalilor a devenit ca o mascota. Dorim sa iesim in fata lumii cu Duhul Sfant, dar la nivel national ne lipseste cunostinta biblica, puterea unei trairi curate si forta cu care sa penetram lumea. Nu mai avem mesaj divin. De ce? Pentru ca nu mai avem nici Duhul Sfant. Ne reprezinta ici colo cate un industrias religios care la sfarsitul serviciului divin iti ofera carti, CD-uri cu predica din timpul serviciului divin si multe suveniruri ca amintire. Vei primi si contul in care poti sa faci donati in lei sau in valuta. Aceasta este puterea lor. Banul fara care nici nu mai pot predica. Totusi lipseste forta care schimba inima si puterea vindecatoare a Duhului Sfant.
      In majoritatea bisericilor se face ,,staruinta" dupa Duhul Sfant. Cuvantul ,,staruinta" pentru botezul cu Duhul Sfant nu exisata in Biblie. Cand gasim ucenicii saruind in Faptele. 2:42, ei se afla tocmai dupa primirea Duhului Sfant, iar staruinta era in invatatura, legatura frateasca, frangerea painii si rugaciuni. Fapte 2:42. Va rog sa observati ca pe primul loc este invatatura.
      Un adevarat crestin trebuie sa,, invete" in primul rand Cuvantul Domnului pentru a deveni un om matur in Hristos.
      Un adevarat crestin trebuie sa fie in permanenta ,,legatura frateasca" care implica cu mult mai mult decat ne inchipuim noi la prima vedere.
      Un adevarat crestin trebuie sa mai staruiasca in rugaciuni impreuna cu ceilalti credinciosi. Dupa ce Duhul Sfant umple inima credinciosilor din Faptele. 2 incepe ,,staruinta". Acestia nu se dezvolta numai in partea rugaciunii ci si in celelalte activitati pe care Duhul Sfant ii calauzeste. Ca atare in Faptele.2:42, nu este staruinta dupa Duhul Sfant, ci cu mult mai mult decat ceea ce am invatat noi pana aici. In acest pasaj insusi Duhul Sfant ia credinciosul si il invata sa ,,staruiasca" in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni. Faptele.2:42.
      Penticostalul din ziua de astazi, trebuie sa inteleaga ca Duhul Sfant, nu se cere pentru mantuire, ci pentru echiparea credinciosului. Duhul Sfant este fagaduit de Domnul Isus Hristos. Atunci cand cerem autoritatea Duhului Sfant in viata noastra, IL cerem pentru ca este fagaduit. Dupa Duhul Sfant nu se staruieste din moment ce este fagaduit, ci se cere sincer sa intre intr-o inima curata. Apoi El imparte daruri dupa placere. Efes.4:4-16., 1Cor. 1:1-11
      Duhul Sfant nu se cere prin repetitia la nesfarsit a unor cuvinte, ca de pilda: Sange, sange,....sau slava, salava, maririre, marire...pana cand aceste cuvinte se transforma intr-o expresie neanteleasa de nimeni. Nu acesta este darul vorbirii in limbi. Am vazut la demisolul biserici din care fac parte, aceste proceduri de cerere a Duhului Sfant, pana ce persoanele respective au agonizat. Pastorul Biesricii a dat din cap intristat si a iesit afara, dar totusi duminica seara a facut anuntul: In biserica noastra in urma staruintei un numar de..x..persoane au fost botezate cu Duhul Sfant. Sa fie oare tocmai asa? Am vazut tineri declarati ca au primit botezul cu Duhul Sfant, iar dupa cateva zile i-am intalnit prin oras fumand. Era aceiasi persoana care cu cateva zile in urma vorbea in limbi cu mainile pe sus. 

      Lucrarea Duhului Sfant este mareata si plina de putere, dar am ajuns sa o subestimam, iar unii chiar sa-si bata joc de ea. Doresc sa spun cu toata certitudinea ca un om in care locuieste Duhul Sfant are o viata schimbata. Persevarand in aceasta stare, Duhul Sfant imparte daruri.
      Care este flagelul care bantuie in ziua de astazi printre penticostali?
Dupa ce un credincios este declarat de cei din jurul lui care l-a ajutat la staruinta, ca este botezat cu Duhul Sfant, acesta se multumeste cu satrea primita pe moment. Nu mai creste in invatatura si legatura frateasca si nu mai staruie in cresterea pe care Duhul Sfant doreste sa o ofere. De aceea in general penticostalii sunt slab pregatiti din Biblie, axandu-se pe rugaciune fara o pregatire temeinica din Scripturi.

      Doresc sa inchei cu un exemplu din Biserica in care sunt inscris. Unul din prezbiterii Bisericii a intrat odata in sala in care se facea staruinta dupa Duhul Sfant adresandu-se fratilor cu urmatoarele cuvinta: Iubiti frati va rog in Numele Domnului nu mai repetati cuvinte la nesfarsit si nu mai permiteti pe langa voi persoane care va invata ce sa vorbiti. Nu este un model biblic. Daca doriti  sa va rugati, faceti-o sincer cu o rugaciune cursiva si cu credinta, iar Duhul Sfant este aici ca sa va umple. Nu trebuie cerut sa vina din cer. A coborat pe pamant in urma cu 2000 de ani. Rugati-l sa va umple viata si veti vorbi si in limbi.
      Un timp brezbiterul a stat printre frati si asista dintr-un colt cum fratii se rugau. Nu dorea ca lucrarea straina sa intre intre frati. Dupa un timp prezbiterul a plecat, iar o sora prorocita a spus: Veniti aici cei care doriti sa fiti botezati de Domnul si cereti sangele Domnului. Toti intr-un glas au inceput: Sange, sange, sange, sangele, iar unii racneau din toate puterile. La cineva sa schimbat cuvantul sange in alt cuvant necunoscut si imediat a fost oprit de sora, spunandu-i: Ai fost botezata cu Duhul Sfant,... da slava Domnului pentru aceasta. Sa fie tocmai asa? Cat timp a stat prezbiterul intre frati nu a primit nimeni nimic, iar dupa plecarea lui la indemnul sorei, la o singura rugaciune sa primit Duhul Sfant...Doamne da-ne intelepciune. Acea sora chiar a si declarat: Multi au primit Duhul Sfant cu mine. Am ajutat pe multi tineri sa-L primeasca. Cred din inima ca Duhul Sfant se primeste si prin punera mainilor, dar nu avem ca model repetarea de cuvinte. Faptele.8:17.
      Sunt penticostal de 26 de ani si iubesc aceasta invatatura, dar nu suport falsurile. Totusi falsurile sunt in Bisericile noastre si va rog din suflet condamnati-le si scoateti-le afara. Nu va fie frica si nici rusine sa spuneti adevarul. Duhul Sfant nu merita sa fie intristat in asa fel. Este o persoana divina, scumpa si ultima care isi mai face astazi lucrarea pe pamant. Nu o huliti. Iubiti-o. De ce sa suspine din cauza practicilor nebiblice. Inchei spunand. Umple-ne Duhule Sfinte de maretia si gloria Ta si invata-ne sa trecem prin ultimile clipe ale acestei lumi in agonie. Atunci, cand Duhul Sfant va pleca, Biserica se va inalta impreuna cu Duhul Sfant.
      Iubite cititor, daca nu ai primit botezul cu Duhul Sfant, cere-L neantarziat pentru ca echiparea ta sa fie completa. Apoi asteapta sunetul trambitei, si vom pleca. Amin. 

7 comentarii:

Anonim spunea...

Pacea Domnului Isus! Ma numesc Ionut si de curand am luat Botezul in apa.... dar sunt multe lucruri ce ma leaga de lume... si nu stiu cum sa scap de ele.... ma puteti contacta la 0756332339... va rog in numele Domnului sa ma ajutati!

pucheadorel spunea...

Fraților, nicio încurajare, niciun sfat, nimic?

Anonim spunea...

Pace frate ionut eu ma numesc valer am 19 ani si as avea cateva cuvinte pentru tine nu stiu daca le vei vedea ,daca da te rog sa confirmi lucrul acesta .in apa in care ai fost botezat nu ai fost scapat de nici un pacat botezul este implinirea legamantului lui Dumnezeu .dorinta sa scapi de lucrurile care mai sunt este una buna . Domnul isus a venit ca sa te ierte de pacate mantuirea ta este asigurata de Domnul .tu si cu mine tre sa ne curatim este un proces continui sa renuntam cat mai mult de lucrurile lumi.spune-I Domnului Isus tot ce te tine si roaga-L sa te elibereze .Fiecare trecem prin ce treci tu uni recunosc uni nu .eu recunosc am trecut si eu nu este usor dar Dumnezeu ma ajutat sa scap si am observat ceva foarte important inca mai tre sa scap de multe...noi tot timpu trebuie sa ne curatim .Increde-te in Domnul si in puterea Lui Domnu sa te binecuvinteze nu renunta niciodata sa scapi de tot ce vezi ca nu e bine

Caleacrestina Ro spunea...

http://www.caleacrestina.ro/index.php/penticostale/737-staruinta-dupa-botezul-cu-duhul

Ioan Gotcu spunea...

Oricat de multe ar fi falsele manifestari ale asa zisilor penticostali, exista si adevarata manifestare a Duhului Sfant.
Am intalnit proroci autentici, vorbire in limbi urmata de talmacire, vindecari si felurite minuni. Este foarte adevarat ca toate acestea sunt rare, dar adevarate. - Va multumesc pentru articolele dv. Domnul sa va binecuvinteze.

Anonim spunea...

Respect tot ceea ce ati scris in legatura cu Botezul In Duhul Sfânt sau Cu Duhul Sfânt dar cu afirmatia dumneavoastra de la urma nu sunt de acord, răpirea bisericii este am putea spune biblic Iminenta,dar Duhul Sfânt nu va pleca nu se va lua nu se va inalta odata cu Biserica Asta apropo de Invataturile Stricacioase sau Straine, Dumnezeu sa ne lumineze si Duhul Adevărului sa ne învete Cuvantul lui Dumnezeu!!! Amin!!!

dorian spunea...

Ii gasim staruind si in fapte 1 : 14 . Toti acestia staruiau cu un cuget in rugaciune si in cereri, impreuna cu femeile si cu Maria, mama lui Isus, si cu fratii Lui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...