DESPRE MINE

Ma trag dintr-un neam numeros de preoti ortodoxi. Eram religios in felul meu. Bunica mea m-a invatat sa ma rog in fata unei icoane, care o reprezenta pe Maria, mama Domnului. Faceam lucrul acesta cu placere si respect, fara sa stiu ca va veni timpul cand nu voi mai avea nevoie de acea icoana.

Am inceput sa frecventez Adunarea Penticostala din oras, unde am aflat adevarul despre planul de mantuire oferit de Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos. Dupa doi ani, mai precis in 19.08.1987 am facut botezul in apa si am devenit un copil al Lui Dumnezeu.

Imi placeau Scripturile. Am inceput sa studiez Biblia cu mare atentie. Am trecut pe la Martorii lui Iehova, apoi pe la Adventistii de Ziua a Saptea, iar la urma am misionat in tara cu fratii Crestini dupa Evanghelie. Am invatat sa abordez Scriptura din prisma mai multor culte, iar aceasta mi-a prins foarte bine. Unii frati chiar ma judecau si spuneau: "Acesta nu stie ce vrea", dar mi-am dat usor seama ca tocmai acesti frati nici macar acum, cand au imbatranit pe cale nu cunosc bine planul de mantuire al lui Dumnezeu.

Imi placea sa pun intrebari Bibliei si implicit fratilor, motiv pentru care am devenit incomod pentru unii slujitori. Mi-am dat seama ca in cadrul Bisericii, cei care gandesc nu sunt agreati. Cei placuti sunt "Yes Man!!". Am iestit de sub jugul preotesc, dar am intrat in jugul de fier al pastorilor. Nimeni nu m-a putut injuga la datina penticostala, deoarece am invatat sa trag la jugul lui Hristos. (Matei 11:29). Este minunat sa inveti direct de la Domnul Hristos, este chiar fascinant. "Domnul este bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre ". Aceasta odihna se poate dobandi numai la picioarele Domnului Hristos. Blandetea si smerenia Domnului nu am gasit-o la nici un pastor. Din contra, am gasit aroganta, mandrie, lipsa milei fata de copiii Domnului.
 

Un crestin adevarat, are datoria de a ridica intrebari incomode, si de a cauta raspunsurile numai la Dumnezeu. Gresala mea era ca aceste intrebari la ridicam in cadrul "Scolii Duminicale" care se tinea in Biserica. Nu primeam raspuns, iar Biserica vedea vidul care se creea in jurul unei intrebari la care pastorul nu oferea raspuns. Nu faceam parte din grupul regizat cu atentie dinainte pentru a pune intrebari care doar gadila urechea, ci ma ridicam brusc, intrebam politicos si asteptam un raspuns care nu mai venea. Imi parea rau sa-mi vad slujitorul Bisericii care la un moment dat a spus: "nu mai puneti intrebari incuietoare". M-am rusinat si mi-am cerut sincer iertare Domnului.

Acesta a fost motivul pentru care am rugat un frate pe nume Misu, sa-mi faca si mie un blog in care sa scriu, tot,...dar tot ce simt, cu cea mai mare transparenta si sinceritate. Prin acest blog, doresc sa scriu Adevarul. 

 

7 comentarii:

disa spunea...

Până la urmă, v-aţi găsit identitatea spirituală.
Frumoase gânduri!

Ioan Gotcu spunea...

Multumesc sora Disa. Va rog sa nu uitati sa ma corectati acolo unde gresesc.

Anonim spunea...

Buna ziua, cum as putea sa va contactez sa stau de vorba cu dumneavoastra . Va multumesc

Ioan Gotcu spunea...

Buna ziua
Daca doriti pe mess: igotcu@yahoo.com, iar daca doriti chiar si telefonic. Ramane la aprecierea dv. Va multumesc.

Adevaratul Crestin spunea...

La ce adunare mergi acum?

Ioan Gotcu spunea...

Cel mai important este sa fi un crestin sincer care sa-L urmezi pe Domnul din toata inima.
Am intalnit slujitori fatarnici in toate locurile pe unde am fost. Din tot ce am vazut si am intalnit am ales sa-l slujesc pe Domnul Cristos.
Religiile mi-au lasat un gust amar, dar fratii din adunari nu.
Sunt crestin penticostal si astept pe Domnul. Nu stiu daca te ajuta cu ceva aceasta, dar daca iti pot sta la dispozitie cu ceva, o fac cu placere

Caleacrestina Ro spunea...

http://www.caleacrestina.ro/index.php/baptiste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...