MARTORII LUI IEHOVA

MRTORII LUI IEHOVA CRED            URMATOARELE:
 

1). Dumnezeu nu este o Trinitate.
2). Isus a fost odata arhanghelul Mihail si este o creatie a lui Dumnezeu. Biblia spune ca Domnul Cristos este Cel prin care au fost create toate lucrurile. Ei neaga domnia Lui Isus Cristos si interpreteaza gresit Coloseni 1:15-17, adaugand un cuvant care nu exista in textul grecesc. De asemenea isi creeaza o gramatica greaca proprie pentru Ioan 1:1 si neaga faptul ca, Cuvantul a fost Dumnezeu.

 3). Iadul este mormantul in care toti mortii zac inconstienti.
 4). Exista o a doua sansa de mantuire dupa moarte. Biblia ne invata ca: "oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata..." (Evrei 9:27).
5). Domnul Cristos n-a inviat in trup. Dar, in Luca 24:39, Isus le-a spus sa se uite la mainile si picioarele Lui si sa le pipaie.
6). Duhul Sfant nu este o Persoana si nu este Dumnezeu.
7). In sfarsit, ei resping conceptul nasterii din nou in forma in care il prezinta Noul Testament. Biblia spune ca noi ne nastem din nou prin pocainta, lucrarea directa a celei de a treia Persoana a Trinitatii, Duhul Sfant si apoi dorim botezeul (vezi Ioan 3, Efeseni 5:26, 1 Petru 1:23).
       
CUM SA CONTRACARAM ERORILE LOR DOCTRINARE?


 1. Intrebandu-i: "Daca Domnul Cristos este intelepciunea lui Dumnezeu din Proverbe 8:22, si daca El a fost creat de Dumnezeu, atunci inseamna ca a fost o vreme cand Domnul Cristos nu a existat?"
Ei vor raspunde: "Da a fost o astfel de vreme." Atunci replicati: "Inseamna deci, ca a existat o vreme cand Dumnezeu nu a avut intelepciune?" Aceasta va scoate la iveala logica lor defectuasa.
2. Isaia 14:9-20, arata ca mortii pot vorbi, pot pune intrebari si pot discuta destinul lor. Exista constiinta in iad. Pilda spusa de Isus in Luca 16:19-31, arata ca iadul este un loc al chinurilor.
3. Martorii lui Iehova mizeaza pe confuzia pe care o pot produce colindand de la usa la usa. Publicatia lor se numeste "Turnul de veghere". Cea mai buna contracarare a erorilor lor, este cunoasterea a ceea ce spune Biblia despre adevarurile date sfintilor odata pentru totdeauna.
Acest articol, este doar o prezentare sumara a doctrinei Martorilor lui Iehova. Pentru cei care doresc sa evanghelizeze aceasta secta le stau la dispozitie.

7 comentarii:

teo anisie spunea...

Locuiesc peste drum de un "regat" al martorilor, dar nu știu aproape nimic despre teologia lor. Într-o zi m-au abordat dar pentru ca nu aveam timp de ei am amânat pe altădată o conversație pe teme biblice. Totuși mi-au pus o întrebare la care încă nu am găsit răspunsul. Eu au zis asa: dacă Domnul Isus i-a spus tâlharului ca azi vei fi cu mine în rai, unde sa dus tâlharul? În rai? Sau în seol? As fi vrut sa știu un răspuns biblic la întrebarea aceasta. Dumnezeu sa te binecuvânteze frate Gotcu.

Ioan Gotcu spunea...

Sufletele credinciosilor se duc imediat in prezenta lui Dumnezeu.
Moartea reprezinta o incetare temporara a vietii trupului. La moartea credinciosului, trupul fizic ramane pe pamant si este ingropat, dar duhul acelui credincios se duce imediat cu bucurie in prezenta Lui Dumnezeu.
Ap. Pavel gandindu-se la moarte, declara: Ne place mai mult sa parasim trupul acesta, ca sa fim acasa la Domnul(2 Cor.5:8). Parasirea trupului inseamna plecarea acasa la Domnul. Pavel ne mai vorbeste despre dorinta lui arzatoare aratata in cuvintele: "sa ma mut si sa fiu impreuna cu Cristos, caci ar fi cu mult mai bine"(Filipeni 1:23). Isus ii spune talharului care a murit pe cruce impreuna cu El:"astazi vei fi cu mine in rai"(Luca 23:43). Autorul Epis. catre Evrei arata ca atunci cand credinciosii se aduna la olalta in inchinare ei se aduna nu numai in prezenta lui Dumnezeu in cer ci si in prezenta "duhurilor celor neprihaniti, facuti desavarsiti" (Evrei12:23).
Nu am vorbit si de viitoarea problema a "trupurilor noastre". Trupurile noastre nu vor ramane vesnic in pamant. La intoarcerea Lui Cristos, duhurile credinciosilor vor fi reunite cu trupurile lor. Trupurile lor vor fi inviate din morti si vor trai etern cu Cristos.

teo anisie spunea...

Am încercat sa trimit un mesaj dar se pare ca mi-a dat o eroare în momentul trimiterii, o sa încerc sa reformulez răspunsul pe care l-am dat anterior. Răspunsul dvs mi-ar fi fost suficient dacă Domnul Isus i-ar fi spus tâlharului"azi vei fi în rai" dar problema se pune în afirmația Domnului "azi Vei fi CU MINE în rai" sa înțeleg ca Domnul Isus sa dus în rai? Sau dacă sa dus în Seol timp de trei zile , atunci unde sa dus tâlharul? Sper ca m-am făcut înțeles. Mulțumesc

Ioan Gotcu spunea...

Draga Teo
In nici un caz Domnul nu a coborat in locuinta mortilor din mai multe motive pe care am sa ti le dau in versete biblice.
In Ioan 19:30 Domnul declara "s-a sfarsit". Asta inseamna ca suferinta Domnului Cristos a luat sfarsit in acel moment tot asa cum a luat sfarsit instrainarea Lui de Tatal atata timp cat a purtat pacatul nostru pe cruce. Acest strigat da de inteles ca El nu se va cobora in iad, ci Se va duce imediat in prezenta Tatalui.
Hai sa luam un alt verset foarte important scris in Luca 23:46, unde Domnul Isus spune "Tata, in mainile tale imi incredintez duhul". Alaturand aceste versete eu inteleg ca atunci cand Domnul spune "s-a sfarsit", apoi declara pe cruce "Tata in mainile Tale imi incredintez duhul", inteleg ca in clipa aceea Domnul a plecat la Tatal de unde de fapt venise. Un singur lucru Domnul nu poate sa faca si anume: "sa minta" - Tit 1:2. Domnul, ... in drumul catre cer El nu Sa dus mai intai in locuinta mortilor pentru ca sa predice acolo si apoi sa mearga in cer.
Urmatorul meu articol am sa-l scriu din textul scris la 1 Petru 3;18-20. Aici cu ajutorul Domnului am sa arat ca Domnul nu a coborat sa predice in locuinta mortilor. Multumesc Teo. Domnul sa te binecuvinteze.

Alin spunea...

http://www.caleacrestina.ro/index.php/martorii-lui-iehova/735-este-dumnezeul-martorilor-iehova-dumnezeul-bibliei

oprea cristina spunea...

Am intalnit odata un martor a lui Iehova care sustinea ca raiul va fi pe pamant atunci cand Domnul va veni dupa noi. Nu aveam Biblia cu mine si nu am stiut ce sa-i raspund. Ma-ti putea ajuta? Am nevoie de un verset cara sa dovedeasca ca nu asa cum crede el.

Ioan Gotcu spunea...

Adevarul este ca si Martorii lui Iehova in unele locuri au dreptate. De exemplu, este adevarat ca Dumnezeu in final va face un paradis din intreg pamantul, dar nu in forma pe care o cred ei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...