SFATURI MEDICALE

Atentie la iaurt! Si cata reclama se face!!! Si cat spatiu la raft au!!
Colonel (dr) Dionisie Cornilescu

Intr-un raport secret al directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, inaintat Ministerului Sanatatii se specifica faptul ca iaurturile “probiotice” constituie o amenintare la adresa consumatorilor.
Urmarea? Directorul institutului a fost demis fara explicatii la data de 16 Apr 2010…
Mai toata lumea cumpara vestitele iaurturi “probiotice” de când capitalismul salbatic ni le-a adus în magazine, crezând ca-si fac un bine sanatatii. În plus copiilor le plac reclamele hazoase si gustul lor dulceag, cu fel de fel de arome, naturale, evident!
Iata însa ca în vreme ce producatorul francez Danone a trebuit sa plateasca $35,000,000 pentru a închide procesul aflat pe rol în SUA împotriva sa, la noi afacerile lor sunt cât se poate de prospere. Nu asta ma supara în sine, ci faptul ca ni se vinde în continuare asa ceva:

Putina lume stie ce manânca. si mai putina lume citeste ambalajul la ce manânca. Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.
Iaurturile probiotice “ inventia concernelor americane “ spre exemplu, contin bacterii care nu au fost folosite înainte niciodata în alimentatie.
Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei în flora vaginala, în rect, si în tractul uro-genital, în excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodata în intestinele subtiri, în stomac sau în gura, în afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus.
Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora intestinala, în special din cel subtire.
Concernele nu numai ca ni le-au introdus în iaurturi, însa le-au si modificat genetic ca sa supravietuiasca acidului din stomac. De aici se poate deduce reauavointa si perversitatea celor care le-au destinat pentru consum, constienti fiind de inconstienta umanitatii moderne.
Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung în intestinul subtire al omului, acest lucru ducând la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora naturala care este înlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co creeaza deci un fel de flora vaginala în intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate, atat pe termen scurt cat mai ales pe termen lung!
Cunoscutul specialist în technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist în domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt în una din cartile sale. Însa cui îi pasa, putini stiu înca.
La televizor el însa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câstiga cu reclama la iaurturile “probiotice” de catre posturile de televiziune. Cum sa-si alungi clientii ?
Bacteriile profane de iaurt însa nu au obiceiul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte, bacteriile probiotice nu sunt în stare sa faca lapte gros, caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea aceste bacterii (probiotice) se întroduc amestecate pe alta cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer) Problema si mai mare este ca de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americana ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi “indiferent ca este probiotic sau nu “ sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul “ asa ca este greu de gasit înca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau înainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.
În Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvine, este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale si fecale. Mâncam rahat fara sa stim, fiindca îi credem orbeste pe cei care fac reclama la TV.
Asta e.
Pe Google este extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, însa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iartul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceste bacterii mint cu nerusinare sau au preluat minciuna de la altii.
De exemplu, o firma vinde un product cu aceleasi bacterii bifide pt. flora vaginala, idem cu cele care se gasesc si în iarurturile probiotice de la Danone & Co. În general, se stie sau cel putin se stia ca flora vaginala si cea din intestine este complet diferita. Însa în ziua de azi cine mai gândeste? Toata lumea crede. Cam orbeste.
Daca cineva foloseste aceleasi bacterii pt. stomac si pt. vagin, ceva trebuie sa fie gresit, nu credeti ? Eu va spun direct si negru pe alb ca aceasta politica a marilor concerne alimentare care au aderat la “Codex Alimentarius” este dusa in scopul imbolnavirii populatiei prin otravirea cu bacterii vaginale si fecale, pentru ducerea la bun sfarsit la Planului de reducere drastica a populatiei mondiale, iar Romania, care din anul 2010 a aderat la acest “Codex”, datorita guvernului criminal care o conduce, face astazi tot posibilul pentru a-si “termina” cetatenii!

Consumati in continuare aceste produse ce contin bacerii fecale si vaginale si in cativa ani veti face cancer de colon, intre alte afectiuni grave!

Sursa: Primit de la Dr. Sanda Curea

On Monday, February 23, 2015 5:56 PM, Emil Denes <emildenes@yahoo.com> wrote:
Denes Emil
Partener  Business Ilgamos 
mobil: 004(0)756 698 700


  




Denes Emil
Partener  Business Ilgamos 
mobil: 004(0)756 698 700

5 MITURI FALSE DESPRE ALIMENTAŢIA SĂNĂTOASĂ
EVITĂM OUĂLE ŞI NE HRĂNIM CU CEREALE LA FIECARE MIC DEJUN. DE FAPT, AR TREBUI SĂ FACEM EXACT INVERS.
  
Un specialist în nutriţie, Kris Gunnars, arată care sunt cele mai răspândite mituri false din domeniul nutriţiei, într-un articol pentru businessinsider.com [1]. Redăm cinci dintre acestea:
1. Ouăle sunt nesănătoase
Nimic mai fals. Ouăle nu cauzează boli de inimă şi se numără printre cele mai hrănitoare alimente din lume. Ouăle fierte, consummate la micul dejun, dau chiar o mână de ajutor celor care vor să slăbească.
Un studiu recent a arătat că ouăle ajută, în primul rând, la creşterea nivelului "colesterolului bun" şi consumul de ouă nu este asociat în niciun fel cu riscul de boli de inimă. Consumul de ouă ne protejează şi ochii, doarece organismul îşi "procură" din acest aliment unii antioxidanţi esenţiali.
2. GRĂSIMEA SATURATĂ ESTE DE EVITAT
Acum câteva decenii, nutriţioniştii au pus "epidemia" de boli cardiace pe seama consumului excesiv de grăsimi în general şi de grăsimi saturate în particular. Însă, un studiu publicat în 2010, care a implicat studierea a 347.747 subiecţi, a arătat că nu există nicio legătură directă între bolile de inimă şi consumul de grăsimi saturate.
Aşadar, nu ar trebuie să ne ferim de carne, ulei de cocos, brânză ori unt. Alimentele naturale bogate în grăsimi saturate sunt, de fapt, bune pentru sănătate, deoarece cresc nivelul "colesterolului bun" (HDL).
3. TOATĂ LUMEA AR TREBUI SĂ MĂNÂNCE CEREALE!
De fapt, cerealele sunt alimente slabe în nutrienţi, comparativ cu alte alimente, precum legumele, de exemplu. Cerealele bogate în gluten sunt chiar periculoase pentru sănătate. Glutenul poate cauza probleme intestinale, oboseală cronică şi durere. Consumul de gluten a fost asociat şi cu unele afecţiuni ale creierului, precum schizofrenia.
4. DIETA BOGATĂ ÎN PROTEINE ESTE REA PENTRU OASE ŞI RINICHI
De fapt, este exact invers. O alimentaţie bogată în proteine duce la întărirea structurii osoase şi la reducerea riscului de fracturi.
Mitul conform căruia proteinele ar fi duşmanii oaselor şi rinichilor a apărut în urma unor studii controversate, care au analizat numai efectul pe termen scurt al unor alimente bogate în proteine.
Mitul poate fi demontat extrem de simplu. Diabetul şi hipertensiunea arterială sunt cele mai comune boli care duc la infarctul renal. Ori dieta bogată în proteine limitează efectele diabetului şi este indicată pentru scăderea tensiunii.
5. Mesele mici şi dese, cheia marilor succese
Se spune că este mai bine să împarţi cantitatea zilnică de mâncare în 6-7 mese mici, nu în 3 mese mari. De fapt, nu este nicio dovadă care să susţină acest mit. De fapt, frecvenţa ridicată a meselor creşte riscul apariţiei cancerului la colon, arată studiile.
8 MOTIVE STIINTIFICE PENTRU CARE TREBUIE SA BEI CAFEA
[2]
1. Te face mai destept Cafeaua stimuleaza activitatea cerebrala si imbunatateste mai multe functii cognitive: memoria, dispozitia, vigilenta, nivelul de energie din corp.
2. Este cheia longevitatii Cercetatorii care au studiat sanatatea cardiovasculara spun ca o ceasca de cafea fiarta la ibric ar putea fi explicatia pentru care locuitorii din insula greceasca Ikaria ajung la respectabila varsta de 90 de ani. "Cafeaua greceasca fiarta la ibric este bogata in polifenoli si antioxidanti si contine doar o cantitate moderata de cofeina, avand mai multe beneficii in comparatie cu alte bauturi pe baza de cafea", spune medical Gerasimos Siasos.
3. Cafeaua arde grasimile Stiai ca fiecare produs care accelereaza arderea grasimilor are in compozitie cafeina? Exista un motiv bun pentru asta. Cafeaua stimuleaza rata metabolica cu 3-11%. De asemenea, alte studii au confirmat ca aceasta substanta poate sa accelereze arderea grasimilor cu 10% in cazul persoanelor obeze si cu 29% in cazul persoanelor slabe.
4. Cafeaua contine ingrediente interesante Cafeaua este 98% apa. Insa celelalte substante in proportia de 2% sunt cele mai importante. Aroma cafelei este data de 2-etilfenol, o substanta care in cantitati mai mari s-ar putea sa-ti provoace greata. Consistenta cremoasa a cafelei este data de acetil metil carbinol, o substanta ce se gaseste si in unt.
Trigonelina ii da o aroma de pamant, dar lupta si cu bacteriile ce ataca dintii. 3,5 acid dicafeoylquinic este o alta substanta prezenta in cafea, care protejeaza creierul de radicalii activi.
5. Cafeaua combate durerile de cap si migrenele Medicii explica acest efect al cafelei prin faptul ca medicamentele care combat cefaleea contin cafeina. Prin urmare, atunci cand ai dureri de cap bea o ceasca de cafea si durerile de cap vor disparea.
6. Cafeaua te protejeaza de diabet Diabetul de tip 2 este o problema de sanatate enorma, care afecteaza in prezent 300 milioane de oameni in jurul lumii. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care consuma regulat cafea au cu 23-50% mai putine sanse sa dezvolte aceasta boala.
7. Te protejeaza de bolile batranetii Pentru ca imbunatateste activitatea cognitiva, cafeaua are efecte puternice impotriva Alzheimerului si a dementei, boli care afecteaza persoanele cu varsta peste 65 de ani. Pentru acestea nu exista tratament, dar o cafea pe zi poate fi o metoda foarte buna de preventie.
8. Cafeaua protejeaza ficatul Si ficatul are de beneficiat de pe urma dozei zilnice de cafea. Dr. Craig Lammert, autorul principal al studiului, si un gastroenterolog cu Clinica Mayo, a aratat ca un consum regulat de cafea poate reduce riscul de contractare a bolii numite Colangita sclerozanta primitiva. Aceasta este o boala rara de ficat, care poate provoca distrugeri mari si, daca este nediagnosticata sau netratata, poate provoca cancer biliar, ciroza, sau insuficienta hepatica.

                                                                                      Articol primit de la Dr. Sanda Curea
 Imagini pentru dovleacul




Denes Emil
Partener  Business Ilgamos 
mobil: 004(0)756 698 700


                                      REMEDIU TOTAL


Dovleacul este considerat a fi originar din America Centrala.

Seminte ale acestui fruct, datand din anii7.000 i.e.n., au fost
descoperite in Mexic.

Delicios si parfumat, dovleacul estepreferatul multora si folosit
intr-o varietate de retete, fiind extrem de hranitor si benefic pentru
sanatate.

Dovleacul poate fi consumat:

- copt sau sub forma deplacinta;

- crud si ras in salate cu rosii,castraveti, conopida, condimente;

- inabusit in supe;

- sub forma de decoct deseminte;

- suc - folosit in tratarea cancerului, amaladiilor vasculare.

Beneficiiledovlecilor

Culoarea galben-portocalie este o dovada clara a faptului ca dovleacul
este plin de antioxidanti sibetacaroten.

Datorita antioxi­dantilor,dovleacul impiedica aparitia bolilor cardiovasculare.

Betacarotenul din compozitie confera dovleacului proprietati
antiinflamatoare si antioxidante. Astfel,betacarotenul din dovleac
diminueaza riscul aparitiei diabetului, regland valoarea glicemiei in
sange.

Betacarotenul este o provitamina ce va fi convertita de catre organism
in vitamina A.

Dovleacul este una din legumele sarace in calorii. Furnizeaza doar 26
kal pe 100 g si nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o
sursa bogata de fibra dietica,anti-oxidanti, minerale, vitamine, fiind
recomandata de dieteticieni inprogramele de control al colesterolului
si de reducere a greutatii.

Dovleacul este un adapost almultor vitamine antioxidante precum
vitamina A, vitamina C si vitamina E.

Cu 7384 mg pe 100 g, este una dinlegumele familiei cucurbitacee cu cel
mai inalt nivel de vitamina A, furnizand aproximativ 246% de RDA. 100 g
de dovleac asi­gurand 70% din necesarul zilnicde vitamina A.

Vitamina A este un antioxidant natural puternic si este solicitat de
catre corp pentru mentinerea integritatii pielii si a membranelor
mucoase. Este de asemenea o vitamina esentiala pentruvaz. Studiile de
cercetare arata ca mancarurile naturale bogate in vitamina A ajuta
corpul sa se protejeze impotriva cancerului la plaman si la
cavitatea bucala.

Pulpa de dovleac contine vitamine,in special provitamina A, vitaminele
E si C, saruri minerale, hidrati decarbon, protide, iar semintele
contin ulei, protide, lecitina, rezine si enzime cu proprietati
antihelmintice. Dovlea­cul este o sursa de liteina sizeaxantina, doi
antioxidanti din familia carotenoidelor.

Dovleacul este recomandat persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, dar
si celor cu risc crescut de a dezvolta tumori canceroase.

Dovleacul copt este indicat in special persoanelor anemice, deoarece
este bogat in acid folic(vitamina B9).

In cazul intepaturilor de insectese pot folosi cataplasmele din pulpa
zdrobita. Aceste cataplasme se schimba zilnic pana la vindecare.

Este de asemenea o sursa excelenta a multor compusi naturali flavonoizi
polifenolici precum caroteniialpha si beta, cryptoxanthin, lutein si
zeaxanthin. Carotenii se transforma invitamina A in interiorul
corpului.

Zea-xanthin este un antioxidant natural care filtreaza razele UV
(ultra-violet) in macula lutea in retinaochiului. Astfel, ajuta la
protejarea de "boala maculara legata devarsta" (BMLV) la oamenii
batrani.

Este de asemenea o sursa bogata de vitamine din grupul B - complex
precum folati, niacin, vitamina B-6(piridoxin), thiamin si acid
pantothenic, precum si minerale precum cupru,calciu, potasiu si
fosfor.

100 g de seminte de dovleac furnizeaza:

- 559 kal

- 30 g de proteine

- 110% RDA de fier

- 4987 mg de niacin (31% RDA)

- seleniu (17% RDA)

- zinc (71%)

- fara colesterol.

100 g de dovleac contine:

- Carbohidrati 4 g

- Proteine 1 g

- Fibre 1,3 g

- Vitamina E 1,06 mg

- Zinc 0,32

- Magneziu 0,12 mg

- Calciu 21 mg

- Fier 0,8 mg

- Betacaroten 2 mg

- Vitamina C 9 mg

De la dovleac se folosesc aproape toate partile componente, fiind
foarte bogat in vitamine. Principalele elemente nutritive sunt luteina,
alfa si beta-carotenul, vitamina A, proteinele, zinculsi au rolul de a
distruge colesterolul si de a regenera organismul. Semintele sunt o
sursa excelenta deaminoacizi tryptofan, buni pentru sanatate. Contin
si lecitina siprotide.

Semintele de dovleac sunt o sursa buna defibra dietara si de acizi
grasi mono-nesaturati care sunt buni pentru inima. Inplus, sunt plini
de proteine, minerale si multe vitamine benefice pentrusanatate.

Este recomandat in caz de leucemie, cancer ,avand un rol energizant.

Cataplasmele cu seminte sunt folosite in caz de inflamatii, plagi sau
arsuri. Acestea trebuie sa fie schimbate zilnic pana se vindeca zona
afectata.

Magneziul din seminte alunga oboseala si lecitina imbunatateste
memoria. Mancati cateva seminte (sa fie neprajite)si veti observa
efectul lor pozitiv de-a lungul zilei.

Cele mai puternice efecte terapeutice le au semintele dedovleac. Ele ajuta la:

- eliminarea parazitilor intestinali;

- desfunda vasele de sange;

- regleaza colesterolul;

- stimuleaza activitatea rinichilor.

In curele de cruditati recomandate in cancer, leucemie, scleroza in
plagi sau diverse boli greu vindecabile,semintele de dovleac sunt de
mare ajutor, prin rolul energizant.

Alte beneficii:

- elimina parazitii intestinali;

- regleaza nivelul colesterolului;

- ajuta la buna functionare arinichilor;

- combate constipatia;

- arde grasimile;

- combate insomnia;

- previne tulburarile de vedere;

- asigura functionarea muschiuluicardiac;

- elimina pietrele de la rinichi(sucul obtinut din dovleac).

Incercati sa folositi dovleacul pentru supele de legume. Veti vedea ca
rezultatul va fi unul extrem de apreciat. Consumati cat mai des dovleac
si nu uitati de beneficiile acestuia.Acesta poate fi foarte usor
congelat in cazul in care nu aveti pofta de el. Atentie, daca suferiti
de alergie la castraveti sau dovlecei se poate sa fiti alergic si la
dovleac.

Pentru uzul extern, dovleacul este un bun remediu in cazul arsurilor,
inflamatiilor si abceselor. Totodata, o varietate de creme hidratante
si antirid contin dovleac.

Dovleacul ascunde si o parte frumoasa in el. Mai exact, o masca
pregatita din suc de dovleac si faina factenul mult mai moale si fin.

Indicatii si efecte terapeutice:

Dovleacul reduce riscul de cancer de colon datorita pe de-o parte
continutului bogat in fibre alimentare care protejeaza mucoasa
colonului de actiune a carcinogenilor, precum si datorita continutului
crescut in vitamina A careofera o buna protectie antioxidanta locala
si generala.

Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare daca au
in dieta lor supe sau mancaruri cu dovleac crud se vor vindeca mult
mai repede.

Dovleacul combate viermii intestinali. 1 gram de seminte de dovleac
contine tot atatea proteine cat un pahar cu lapte. In plus, este stiut
faptul ca un consum regulat de seminte de dovleac, in stare cruda, tine
departe viermii intestinali. In cazde oxiuri, la copii se dau cate
10-15 seminte de dovleac descojite zilnic, iaradultii vor lua cate
20-30 de seminte pe zi. Acestea trebuie sa ramana neaparat cu pielita
finasi uscata pe ele si se mesteca foarte bine. Dupa o ora se ia o
lingurita cu ulei de ricin.

In ceea ce priveste semintele crude de dovlecel, acestea sunt o sursa
buna de magneziu, mangan si fosfor, ce cresc imunitatea ficatului.

Dovleacul duce la regenerarea celulelor pancreatice. O descoperire
recenta sugereaza faptul ca dovleacul, prin compusii chimici ce ii
detine, ajuta la regenerarea celulelor pancreatice deteriorate, ducand
la cresterea nivelului de insulina in sange. Acesta este un produs
destinat persoanelor predispuse diabetului, dar si celor care sufera
deja de aceasta boala. Pentru a beneficia de proprietatile acestui
miracol al naturii, trebuie consumat fiert, copt, prajit, adaugat
in mancaruri sau preparat ca un piure. Dovleceii ce sunt inca mici si
verzi pot fi mancati in acelasi mod.

Dovleacul este bun si in afectiunile prostatei. Din semintele de
dovleac se extrage un ulei verde, gros, utilizat cu succes pentru
gatit. Acesta sefoloseste in general in amestec cu alte uleiuri
vegetale, deoarece are un gust aspru. Ca si remediu popular este
consumat de persoanele care sufera de prostata, fiind cunoscute
proprietatile acestuia de a combate tumorile benigne(canceroase) ale
acestei boli. Acizii grasi continuti de uleiul semintelor dedovleac
ajuta la mentinerea sanatoasa a vaselor de sange, a tesuturilor
sinervilor.

Este bine de stiut ca dovleacul galben copt are proprietati terapeutice
deosebite intr-o serie de afectiuni digestive. Acesta se prepara
sub forma de suc, iar la sfatul specialistului este consumat in cura pe
o anumita perioada.

Un dovleac copt bine se curata de coaja si seminte, se taie bucatele,
se da pe razatoare sau prin masina de tocatsi apoi se stoarce sucul.
Lichidul astfel preparat se consuma imediat.

Este calmant usor al sistemului nervos, bun pentru insomnii si somn
agitat.Cred ca vi se intampla adesea sa veniti acasa obositi de la
munca, visand la un somn adanc si odihnitor. Dar cand va culcati,
somnul nu mai vine ore intregi.Incercati o metoda batraneasca: se beau
inainte de culcare 50 ml de suc de dovleac proaspat, amestecat cu o
lingurita de miere de albine. Tratamentul are si o reactie secundara
placuta: puteti sa scapati de pungile de sub ochi, care apar in timpul
somnului.

Sucul de dovleac este diuretic. Poate reduce edemele, poate fi
utilizat in afectiunile cardiovasculare insotite de congestii,
afectiuni ale ficatului, rinichilor si constipatii rebele. Infunctie
de afectiune se pot consuma de trei ori pe zi cate 100 ml suc.

Se fierbe 500 g dovleac taiat cuburi in apa cat cuprinde. Cand
dovelacul s-a muiat se scurge apa si se pastreaza, iar fructul se face
piure apoi se adauga apa in care a fiert. Se poate bea in doua reprize,
dimineata si seara. Acest preparat este recomandat in afectiuni
hepatice, afectiuni ale cailor biliare, afectiuni renale, constipatii
rebele.

Fibrele din dovleac au rolul de a usura tranzitul intestinal. Actiunea
sti­mulanta a fibreloreste accentuata de prezenta manitolului, un
laxativ usor. De aceea, dovleacul te ajuta sa ai o digestie usoara si
sa previi in mod natural constipatia. Asadar, daca te confrunti
cu aceasta problema, mananca dimineata, inainte de masa, doua linguri
cu varf dedovleac crud, ras. Se dau pe razatoare 300-400 g de dovleac
crud si semananca zilnic, pe stomacul gol, cu putin ulei nerafinat sau
amestecat cu o lingura de tarate cernuta prin sita de malai si prajita
putin pe tigaie uscata (fara ulei). Se adauga si o lingurita de seminte
de in, facute pulbere in rasnita de cafea.

Supraponderalilor le vor fi de mare folos dietele cu 1,5 kg de dovleac
pe zi,fiert sau copt la cuptor. Se mananca impartit in 5 doze, cald
sau rece. Se poate servi stropit cu suc de grapefruit sau lamaie.
Pentru arderea mai rapida agrasimilor se condimenteaza cu boia de
ardei iute.

Astm bronsic. Se dau pe razatoare 500 g de dovleac crud, se amesteca cu
100 g de petale de trandafir, 5 frunze de patlagina taiate marunt,2
linguri de miere de albine si un litru de vin rosu sec. Amestecul se
pune pe foc, se aduce pana la punctul fierbere, dar nu se lasa sa dea
in clocot. Se infuzeaza 24 de ore sub capac, apoi se strecoara si se
stoarce bine. Se bea cate o lingura, de cinci ori pe zi, 2-3 saptamani.
                                                                            Articol primit de la Dr. Sanda Curea

MERITA CITITE

http://www.doctorulzilei.ro/usturoiul-amestecat-cu-lamaie-remediu-miraculos/

http://viataverdeviu.ro/legumele-verzi-protejeaza-inima/








Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...